Zo maak je van jouw bedrijfsuitje een succes!

20 Mar Door Opentrends.nl

Een bedrijfsuitje is dé manier om de band tussen collega’s te verwerken en de teamgeest te verbeteren. Maar natuurlijk is het ook een moment om even aan de dagelijkse werkdruk te ontsnappen. 

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijfsuitje een succes wordt. Maar hoe doe je dat? In deze blogpost bespreken we de belangrijkste aandachtspunten, hoe je ervoor zorgt dat alle collega’s zich betrokken voelen en hoe je de catering perfect afstemt op de groep.

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een bedrijfsuitje?

Bij het plannen van een bedrijfsuitje komt heel wat kijken, dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

  1. Bepaal het doel: Wat is het belangrijkste doel van het bedrijfsuitje? Wil je dat de collega’s beter leren om samen te werken? Wil je gewoon een moment om even te ontspannen na een drukke periode, zoals de jaarafsluiting? Kortom, bepaal het doel.
  2. Kies een datum: Pan het uitje ruim van tevoren en houd rekening met vakanties en drukke periodes binnen het bedrijf. Het makkelijkste is om een datumprikker te werken. Zo voorkom je veel heen en weer mailen en zie je direct op welke datum de meeste collega’s kunnen.
  3. Stel een budget vast: Wat is het beschikbare budget en hoe wordt het verdeeld over de activiteiten, de locatie en de catering.
  4. Selecteer een geschikte activiteit – Denk aan verschillende voorkeuren binnen het team. Populaire activiteiten zijn sportieve activiteiten, workshops, escape rooms of een ontspannen boottocht.
  5. Denk aan toegankelijkheid – Zorg ervoor dat iedereen kan deelnemen, ongeacht fysieke beperkingen of dieetwensen.
  6. Regel het vervoer – Zorg dat iedereen vervoer heeft, het fijnste is als collega’s samen kunnen rijden, zodat je niet met het OV te maken hebt. Inventariseer daarom wie collega’s kan meenemen en hoeveel er in de auto passen.
  7. Communicatie en uitnodigingen – Verstuur tijdig uitnodigingen en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van het programma. Vergeet niet om eventuele kledingvoorschriften te vermelden, zoals sportkleding en/of chique kleding voor een etentje. 

Hoe maak je het voor iedereen een leuke dag?

Een bedrijfsuitje moet een positieve ervaring zijn voor alle collega’s, ongeacht leeftijd, interesses of achtergrond. Zo kan je ervoor zorgen dat het voor iedereen een leuke dag wordt:

  • Kies een activiteit die breed aanspreekt – Niet iedereen houdt van actieve of competitieve spellen. Een mix van ontspanning en interactie werkt vaak het beste. Op die manier is er voor iedereen wat wils.
  • Vraag om input – Peil vooraf bij collega’s wat zij leuk zouden vinden en stem het programma hierop af. Maak hier eenvoudig een poll voor, bijvoorbeeld via WhatsApp.
  • Creëer een ontspannen sfeer – Zorg dat het uitje niet te strak gepland is, je weet immers nooit hoe het loopt. Bovendien zorgt een ruime planning voor ruimte voor spontane momenten.
  • Zorg voor een leuke afsluiting – Dit kan een borrel zijn, een diner of een gezamenlijke terugblik met foto’s van de dag.

Sluit het bedrijfsuitje af met goede catering

Eten en drinken spelen een grote rol bij de beleving van een bedrijfsuitje. Goede catering draagt bij aan een geslaagde dag en zorgt ervoor dat iedereen tevreden en voldaan naar huis gaat. 

Populaire soorten catering voor bedrijfsuitjes zijn:

  1. Walking dinner: Dit zijn kleine gerechtjes die rondgebracht worden, ideaal voor informele netwerkmomenten. Ook omdat collega’s lekker rond kunnen lopen en met meerdere mensen kunnen praten. Iets wat bij een zittend diner een stuk lastig wordt.
  2. Buffet: Geschikt voor grotere groepen collega’s met diverse dieetwensen. Bovendien zorgt het heen en weer lopen ervoor dat je ook met andere mensen kunt praten waarmee je niet aan tafel zit.
  3. BBQ of foodtrucks: Een informele en sfeervolle manier van dineren, vaak populair bij outdoor bedrijfsuitjes.
  4. Borrelplanken en hapjes: Ideaal als afsluiting of als tussendoortje tijdens het uitje. Let op dat als je een actieve dag hebt georganiseerd er voldoende hapjes zijn. Je collega’s hebben dan honger, waardoor de hapjes er snel doorheen zullen gaan.

Aandachtspunten bij het kiezen van een cateringbedrijf

  • Dieetwensen en allergieën: Zorg ervoor dat er voldoende opties zijn voor vegetariërs, veganisten en mensen met allergieën. Informeer bij de cateraar naar de flexibiliteit om de cateringservice daarop af te stemmen.
  • Kwaliteit en versheid: Kies een cateraar die werkt met verse ingrediënten en kwalitatieve gerechten levert. Iedereen waardeert vers en lekker eten, dus beknibbel daar niet op.
  • Ervaring met bedrijfsevenementen: Een cateraar met ervaring in bedrijfsuitjes weet hoe hij grote groepen efficiënt kan bedienen. Vraag naar zijn ervaringen.
  • Lees reviews – Lees reviews, de ervaringen van klanten zijn één van de meest waardevolle manier om een goed beeld te vormen van wat je van een cateraar kunt verwachten.

Succes! Maak er een onvergetelijk dag van met jouw collega’s!